HET VERHAAL

Hi, mijn naam is Evelien en ik ben de oprichter van SELECTED WITH LOVE. Een merk dat is geboren uit een passie voor mode gecombineerd met creativiteit. Al op vroege leeftijd begon ik met het verzamelen van bijzondere kledingstukken. En gedurende zes jaar schreef ik over mode op een eigen blog. Als Zeeuws meisje was ik best een opvallende verschijning met mijn toch vaak ‘aparte’ kleding. In Zeeland zijn ze meer van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Pas op latere leeftijd, toen Rotterdam mijn thuisbasis was geworden, begon ik erover na te denken om niet alleen bijzondere kledingstukken voor mezelf te kopen, maar ook voor anderen. Want die schatten die ik vaak op de meest uiteenlopende plekken vond, waren natuurlijk niet alleen voor mezelf interessant.

“In het verleden had ik altijd het idee dat ik me maar op één ding moest focussen, maar de realiteit is dat ik me op een multidisciplinaire manier creatief wil uiten. Het ene moment door middel van mode of styling, het andere moment door het maken van kunst, het schrijven van poëzie of het vastleggen van beelden. ‘Hokjes denken’ is niets voor mij en daarom wilde ik een merk creëren waar die liefde voor esthetiek en design samenkomt.”

SELECTED WITH LOVE is nu een merk waar die multidisciplinaire manier van denken en visualiseren samenkomt. In mijn hoofd verbind ik alles met elkaar; kunst, architectuur, design, muziek, mode, literatuur enz. En niet alleen in mijn hoofd, maar ook in mijn huis. Dat bestaat volledig uit kringloopvondsten. Sommigen noemen het een rariteitenkabinet, maar de meesten vinden het een klein museum. En dat is misschien niet zo gek, want ik werk ook part-time in een museum. SELECTED WITH LOVE zou je kunnen zien als een persoonlijke museumcollectie; voldoet iets aan de kwaliteitseisen, dan krijgt het een plekje in mijn collectie. Het gaat om de symbiose tussen alle stuks en om de verhalen achter mijn schatten, of de verhalen die ik er zelf in mijn hoofd bij maak. Je kunt SELECTED WITH LOVE zien als mijn persoonlijke schatkist waar je de mooiste pareltjes vindt.

“Ik heb moeite met de huidige consumptiemaatschappij, die mensen voortdurend aanzet om meer te kopen. Met SELECTED WITH LOVE streef ik ernaar om bij te dragen aan het vaker kiezen voor kwaliteit en hergebruik.”

Met mijn oog voor kwaliteit selecteer ik vintage [designer] kleding, accessoires en tassen voor de collectie. Het liefst zou ik de hele dag op jacht gaan naar pareltjes op onontdekte plekken.

Je kunt online shoppen of langskomen voor een persoonlijke shop en/of styling sessie. Alle producten in de collectie zijn vintage of tweedehands.